Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-07-23 07:38:00

Újra nő az oltási kedv a delta mutáns miatt az USA-ban

Ismét élénkül az Egyesült Államokban az oltási kedv a koronavírus ellen, bár jobbára csak azokban a tagállamokban, amelyekben vészesen terjed az indiai eredetű delta vírusvariáns, és a kórházak ismét kezdenek megtelni - közölte csütörtökön a Fehér Ház.

Jeff Zients, az amerikai elnöki hivatal koronavírus-koordinátora sajtótájékoztatón példaként Arkansas-t, Floridát, Louisianát, Missourit és Nevadát emelte ki.

Az Egyesült Államokban tavaly decemberben kezdődött a tömeges oltás és igen lendületesen haladt, ám jó pár hete nagyon lelassult. A lakosság 56,1 százaléka kapott eddig egy dózist, és 48,6 százaléka van teljesen beoltva koronavírus ellen.

A fertőzések száma július első hetének végéről e hétre a másfélszeresére nőtt. A kórházakba egyre több 60 évnél fiatalabb kerül, mert körükben sokkal kevesebb a beoltottak aránya, mint az idősebb nemzedékek soraiban.

A fertőzéseknek immár a 83 százalékát okozza az Egyesült Államokban az indiai eredetű delta vírusvariáns, amely jóval agresszívabb a korábbi változatoknál. Június végén a delta hányada még csak 50 százalékos volt a fertőzéseken belül.

Csak augusztustól lehetne, mégis többen kaptak már 3. oltást

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink