Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-07-23 19:56:00

Tigristetemből akart csontenyvet készíteni ízületi problémáira: két év felfüggesztettet kapott

Két év felfüggesztett börtönbüntetést kapott egy férfi Közép-Vietnamban, aki csontenyv készítése céljából vásárolt egy 250 kilogrammos tigristetemet.

A Ha Tinh tartománybeli illetékes bíróság pénteken mondta ki az ítéletet a 49 éves Dinh Nhat Nghe ügyében. A férfi "a vadállatok védelmét szolgáló szabályozások megsértéséért" kapott két év felfüggesztett börtönt négy év próbaidővel - közölte az MTI.

A Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) a veszélyeztetett fajok közé sorolja a tigrist. A nagymacskára az orvvadászat és a természetes élőhelyeinek elpusztítása jelenti a legnagyobb fenyegetést.

Nghe január elején vásárolta a 250 kilogrammos tetemet a Ha Tinhnel határos Nghe An tartományban, hogy csontenyvet készítsen, amelyet aztán értékesíteni tud.
Három hétig tartó nyomozás után a rendőrség átkutatta a férfi otthonát és megtalálta a tetemet.

Nghe esetében enyhítő körülményként értékelte a bíróság, hogy a férfi családja számos elismerésre méltó szolgálatot tett az országnak és Nghe maga is hozzájárult a szülővárosát érintő fejlesztésekhez, segítette a koronavírus-járvány és a természeti katasztrófák elleni védekezést.

Ha Tinh gyéren lakott területein a helyiek gyakran vásárolnak állattetemeket, köztük tigrisek és majmok maradványait, hogy csontenyvet készítsenek, amelyről úgy tartják, hogy segíti a csont- és ízületi problémák kezelését.

Száz grammnyi tigriscsontenyv átszámítva nagyjából 780 dollár (240 ezer forint), míg a majomcsontenyv ára ennek a töredéke.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink