Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-07-23 18:42:00

Japán császár: Remélem, hogy a sportolók teljesítménye reménysugár lesz egy új jövőről

Elkezdődött a tokiói olimpia Japánban. A megnyitón a Fuji hegy és az országot szimbolizáló nap kapott főszerepet. Az olimpiai lángot Naomi Oszaka teniszező gyújtotta meg. A játékok augusztus 8-áig tartanak. Az ATV Híradójának riportja.

Japán császár: Remélem, hogy a sportolók teljesítménye reménysugár lesz egy új jövőről
Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Visszafogott ceremóniával vette kezdetét a tokiói Olimpia. Az ünnepségen nem volt közönség a stadionban, és jóval kevesebb sportoló vonult fel a parádé során. A rendezvényen tisztelegtek a járvány elleni küzdelem élvonalában dolgozó orvosok és ápolók előtt is. Valamint szintén megemlékeztek az 1972-es müncheni olimpián történt terrortámadás áldozatairól is.

Megjelent az ötkarikás játékok szimbóluma Tokió egén. A japán légierő akrobata rajának bemutatója során az Olimpiai Stadion és a tokiói nevezetességek fölött is elrepültek. Ugyan a hatóságok figyelmeztették a lakosokat a koronavírus-járvány veszélyeire, és a légibemutató pontos időpontja sem volt ismert, sokan a parkokban és az utcákon gyűltek össze, hogy megnézzék a látványosságot.

"Sokan kritizálják az Olimpiát, de szerintem a sportolók nagyon keményen dolgoznak. Én nagyon meghatódtam, amikor láttam a repülőbemutatót. Szerintem jó, hogy így összejöttek ezért az emberek" – vélekedett egy tokiói férfi.

A Olimpia kezdete előtt a japán császár fogadta az olimpiai játékokra érkező méltóságokat, köztük a francia és lengyel elnököt, a monaco-i herceget, valamint az amerikai elnök feleségét is.

"Remélem, hogy a sportolók teljesítménye a játékok során reménysugár lesz egy új jövőről" – jelentette ki Naruhito császár.

Az Olimpia szervezését nehezíti, hogy rendkívüli hőség tombol az országban. A 33 Celsius fokban az egyik orosz íjász elájult a selejtező versenye során, valamint az is árnyékot vet a rendezvénye, hogy egy nappal az ünnepség előtt bocsátották el a nyitóünnepség rendezőjét és kreatív vezetőjét, aki egy 1990-es évekből előkerülő felvétel tanúsága szerint a holokauszttal viccelődött.

atv.hu

Elkezdődött a tokiói olimpia Japánban

 

Ajánlom

További külföldi híreink