Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-07-22 18:10:00

Berobbant a negyedik hullám Nyugat-Európában, de nem úgy, ahogy gondolnánk

Már a tavaszi hullámmal azonos magasságban jár a napi új esetek száma több európai országban. Ezzel a koronavírus-járvány negyedik hulláma kezdetét vette. Ugyanakkor most már azt is látni, hogy a napi fertőzöttséget nem követi magas halálozás. Ezt pedig a védőoltással látják igazolni – írja a webbeteg.hu.

Nagy-Britanniában a napi esetszámok például már a harmadik legmagasabb a világban, megelőzve olyan nagy népességű országokat is, mint például India. Július 17-én egy nap alatt 54 205 fővel nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Ez népességarányosan is olyan magas, mintha Magyarországon napi 7800 körül lenne a napi esetszám, szemben a legfrissebb 71 fős számmal – jegyzi meg a webbeteg.hu. Spanyolországban sem jobb a helyzet, olyannyira, hogy egyes régiókban ismét kijárási korlátozásokat léptettek életbe.

Hollandiában pedig két hét alatt nőtt tízszeresére a napi esetszám, és július 19-én 10 ezer fölött volt az új fertőzöttek száma. Mark Rutte holland miniszterelnök bocsánatot kért a korlátozások túl korai feloldásáért, és két héttel a lazítás után ismét szigorításokat vezettek be.

Megjegyzik viszont, hogy mind a három országban aránylag alacsonyan maradt a halálos áldozatok száma. Tegnap például 831-en haltak meg Európában a koronavírus következtében, ám ebből 794-en orosz állampolgárok (azaz mindössze 37-en származnak a kontinens többi országából).

atv.hu

Csak augusztustól lehetne, mégis többen kaptak már 3. oltást

 

Ajánlom

További külföldi híreink