Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-07-21 05:12:00

"Semmi nem működik" - gyorssegélyt ígért a német kormány azoknak, akik jelentős károkat szenvedtek az árvíz miatt

300 millió eurós gyorssegélyt ígért a német kormány azoknak, akik jelentős károkat szenvedtek az árvíz miatt. A katasztrófavédelem vezetője szerint senki nem számított ilyen óriási esőzésre. A német meteorológiai szolgálat kétszer is riasztást adott ki, ez azonban nem mindenhol jutott el a lakossághoz. Az ATV Híradójának összeállítása.

Folytatják a romok eltakarítását Németországban, ahol több mint 160 ember életét követelték az árvizek. Segélyszervezetek pedig ivóvizet és koronavírus-oltásokat juttatnak el a leginkább érintett térségekbe.

"Nincs víz, nincs áram, nincs gáz. Semmi nem működik. Majdnem 80 éves vagyok és még sosem tapasztaltam ilyet" – mondta egy helyi lakos.

Ismét a katasztrófa helyszínére látogatott Angela Merkel német kancellár, hogy ellenőrizze az élelem elosztását. A német kormány 300 millió eurós gyorssegélyt ígért azoknak, akik jelentős károkat szenvedtek az árvíz miatt.

Németországban fél évszázada nem történt ilyen súlyos természeti katasztrófa. Egy brit hidrológus úgy vélte, hogy az áldozatok magas száma annak is betudható, hogy a riasztási lánc megszakadhatott és a tartományok hatóságai nem mindenhol tudták megfelelően feldolgozni a hozzájuk beérkező riasztást, majd azt eljuttatni a lakosokhoz.

"Ilyen esetben számítunk egy hivatalos figyelmeztetésre, és arra, hogy a legsebezhetőbb lakosokat időben evakuálják. Van ahol szirénákat vagy mást vetnek be, de semmilyen figyelmeztetés nem működik, ha az emberek nem reagálnak ezekre és nem tudják, hogy mit kell ilyen esetben tenni" – vélte a tudós.

Belgiumban nemzeti gyásznapot rendeltek, az országban legkevesebb 31 ember életét vesztette és több mint 160-an eltűntek az áradásokban.

137 ezer háztartás maradt áram nélkül és a katonaságot is bevetették a romok eltakarítására és további túlélők utáni keresésre.

300 millió eurós gyorssegélyt ígért a német kormány az árvíz károsultjainak

 

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink