Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-07-16 12:35:00

Egyre több a súlyos beteg és újra vannak áldozatok Izraelben

Megugrott az új koronavírus-fertőzöttek száma, és egyre több a súlyos beteg is a delta változat okozta negyedik hullámban a magasan átoltott országban.

Az izraeli egészségügyi minisztérium adatai szerint legutóbb március 22-én találtak hasonlóan magas számú fertőzöttet: 855 új esetet regisztráltak egy nap alatt Izraelben – tudatta az MTI.

Eddig arról számoltak be a hírek, hogy a sok új fertőzött ellenére az oltásnak köszönhetően kevés a súlyos eset, de most már 99-en szorulnak kórházi ellátásra, közülük 52-en súlyos esetnek számítanak, és 17 embert ápolnak lélegeztetőgépen.

A június közepén kezdődött negyedik hullámban múlt egy nap alatt 11-en haltak meg, noha előtte már hetek óta nem szedett áldozatot Izraelben a járvány.

A csütörtökön diagnosztizáltak 45 százaléka nem volt beoltva, négy százalékuk részben volt védett, vagyis még nem telt el a két hét a második vakcina beadása óta, és 51 százalékuk oltással védett volt a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet értesülése szerint. A 12-es kereskedelmi TV esti híradása szerint az új fertőzések több mint 90 százalékát a korábbiaknál fertőzőbb delta vírusváltozat okozza.

Naftali Bennett miniszterelnök Orna Barbibai gazdasági miniszterrel és Nicán Horovic egészségügyi miniszterrel közösen megállapodott az „örömcímke” létrehozásáról, amely az ezekben a hetekben kezdődő esküvői szezon rendezvényeit szabályozza.

A december végén kezdődött oltási kampányban Izrael mintegy 9,3 millió lakosából eddig 5 740 832, 12 évesnél idősebbet már legalább egyszer beoltottak a Pfizer vakcinájával. Ez az ország lakosságának 61,73 százaléka.

A delta variáns miatt romlik a helyzet Ausztráliában és Izraelben

atv.hu 

Ajánlom

További külföldi híreink