Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-07-04 17:14:00

Öt embert még mindig keresnek a Fülöp-szigeteki halálos repülőbaleset után

Legkevesebb 45 halálos áldozattal járó baleset ért egy C-130 típusú katonai szállító repülőgépet vasárnap a Fülöp-szigeteken - közölték hivatalosan.

Öt embert még mindig keresnek a Fülöp-szigeteki halálos repülőbaleset után
Forrás: Reuters

A Fülöp-szigeteki légierő gépét leszállás közben érte a baj egy repülőtérnél, a fővárostól ezer kilométerrel délre, Jolo szigeten. A légi jármű 92 emberrel a fedélzetén elvétette a leszállópályát, a talajnak ütközött, és kigyulladt. A gép főleg újonc katonákat szállított.

Negyvenketten a gépen, hárman a földön veszítették életüket. Öt embert még keresnek. A többi mintegy 50 embert sikerült kimenteni a roncsból.

A baleset okát egyelőre nem tudják. A hadsereg azt közölte, hogy nem támadás érte a gépet, a tűz már a földnek csapódás után keletkezett.

A támadás lehetősége azért merült fel, mert az ország déli részén a hadsereg ellen gerillaháborút folytatnak iszlamista lázadók.

A szóban forgó Lockheed C-130-as gép az egyike volt annak a kettőnek, amelyet a Fülöp-szigetek az amerikai légierőtől kapott az idén a két ország katonai együttműködése keretében.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink