Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-06-23 05:16:00

A WHO szerint az Indiában felfedezett delta variáns lesz a leggyorsabban fertőző törzs

Az Egészségügyi Világszervezet arra figyelmeztetett, hogy az Indiában felfedezett delta variáns a legerősebb és leggyorsabban fertőző vírustörzs, így várhatóan ez lesz a leginkább domináns változat világszerte. A delta variánst eddig a világ 92 országában azonosították.

Franciaország

Maszk nélküli tömegek tolongtak a párizsi utcai zenei fesztiválon. A városban az elmúlt héten oldották fel a maszkviselési kötelezettséget, és törölték el az éjszakai kijárási tilalmat. A francia kormány bejelentette, hogy az éjszakai szórakozóhelyek július 9-én újra megnyithatnak.

Törökország

Enyhítik a járványügyi korlátozásokat Törökországban, ahol eddig este 7 órától éjszakai kijárási tilalom volt életben. Korlátozott résztvevőszámmal szintén engedélyezik az élő zenei előadásokat.

„Július elsejétől teljesen feloldjuk a kijárási tilalmakat. Ezután pedig élő koncerteket éjfélig lehet tartani. Elnézést, de senkinek nincs joga másokat zavarni éjszaka” – jelentette be a török elnök.

WHO: Az Indiában felfedezett delta-variáns a legerősebb és leggyorsabban fertőző vírustörzs

 

Spanyolország

Elküldték a spanyol állampolgárokat egy franciaországi oltópontról, miután a sajtóban megjelent hírek szerint baszkföldi fiatalok a határtól 50 kilométerre található Biarritz városába foglaltak időpontot koronavírus-oltásért. Franciaországban engedélyezték a 12 év felüliek számára is a vakcinák használatát. Eközben az észak-Spanyolországi régióban még csak az 50 év alattiak oltását kezdték meg.

Oroszország

A Kreml szerint tovább romlott a járványhelyzet Oroszországban, ahol négyszázötvenen vesztették életüket a járvány szövődményei miatt az elmúlt 24 órában. A több EB mérkőzésnek is otthont adó Szentpéterváron több mint ezer új fertőzöttet regisztráltak.

„A külföldről jövők akár új vírusvariánsokat is behozhatnak. De kiemelem magukat a város lakóit, akik nem hordanak maszkot, nem védekeznek és gyakran még az alapvető higiéniai szabályokat sem tartják be” – vélte egy helyi férfi.

Az Indiában felfedezett delta variáns marad a domináns a fertőzések tekintetében az Egészségügyi Világszervezet szerint. Ez a variáns ugyanis gyorsabban terjed és rövidebb a lappangási ideje mint a koronavírus többi variánsának.

A WHO jelentése szerint a delta variánst 92 országban fedezték fel, azonban hangsúlyozták, hogy a jelenleg forgalomban lévő oltások megfelelő védelmet nyújtanak ellene.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink