Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-06-10 14:18:00

„Van a hülyeség, és van, amikor a hülyeség agresszióval párosul” – így reagált Macron a pofonra, amit kapott

„Ne keverjük össze az erőszakot a demokráciával” - így kommentálta Emmanuel Macron francia elnök, hogy országjárása közben pofon vágta egy férfi. A támadást minden párt elítélte, Macron legnagyobb ellenfele, Marine Le Pen azt mondta: a fizikai agresszió semmilyen körülmények között sem elfogadható. AZ ATV Híradó összefoglalója.

Őrizetbe vették azt a férfit, aki felpofozta a francia elnököt

 

Két férfit vettek őrizetbe Franciaországban, miután az egyikük arcon ütötte Emmanuel Macron köztársasági elnököt. A helyi rendőrség „zavarosnak nevezte” az elkövető ideológiai háttérét, ezért még nem tudni, hogy miért pofozta fel az elnököt.

A pofont lekeverő férfi azt kiabálta, hogy „Le Macróniával”, ami az eset után kedvelt szlogenje lett a francia szélsőséges csoportoknak.
Azóta minden politikai oldal elítélte az elcsattant pofont. A francia elnök szóvivője szerint az eset ellenére az elnök továbbra is folytatja az országjárást.

Az elnök maga úgy kommentálta az esetet, hogy „van a hülyeség, és van, amikor a hülyeség agresszióval párosul, ez elfogadhatatlan”. „Ne keverjük a demokráciával!” – mondta Macron. Az elnök szerint ő minid meghallgatja az ellenérveket, és megérti azt is, ha valaki kulturáltan kifejezi a haragját, de az erőszaknak nem szabad engedni.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink