Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-06-09 11:54:00

A királynő után kapta nevét Harry herceg kislánya, de pont II. Erzsébetet nem kérdezték meg?

A királynőt Sussex hercege és hercegnéje nem kérdezte meg gyermekük névadásával kapcsolatban - állítja egy, a királyi udvarhoz köthető forrás a BBC-nek. Az informátor szerint Harry herceg és Meghan Markle a kisbaba születése előtt nem beszéltek II. Erzsébettel, pedig a Lilibet a királynő gyerekkori beceneve.

A sussexi pár egyik szóvivője szerint a szülők sosem adták volna ezt a nevet gyermeküknek, ha a királynő nem egyezett volna bele. A szóvivő állítja, hogy az uralkodó volt az első ember, akit Harry herceg ezzel kapcsolatban felhívott - írja a BBC.

​A hercegi pár és a királyi család kapcsolata az elmúlt hónapokban feszültté vált, Harry hercegék lányuk megszületése előtt több kritikát is megfogalmaztak, többek között abban az interjúban is, amelyet Oprah Winfrey készített. Később a herceg arról beszélt, hogy bonyolult volt a kapcsolata édesapjával, de kitért arra is, hogy a királynővel rendkívül jóban vannak, gyakran beszélnek videohívásban.

Harry herceg és Meghan Markle a hétvégén jelentették be, hogy megszületett kislányuk, aki a Lilibet "Lili" Diana Mountbatten-Windsor nevet kapta. A Lilibet Erzsébet királyné gyerekkori beceneve, ami azért ragadt rá, mert kisgyerekként nem tudta rendesen kimondani a nevét. Ezt a nevet csak közeli hozzátartozói használták, mint például a nagypapája vagy a férje, Fülöp herceg.

A gyermek születése után a legtöbben azt feltételezték, hogy a névadással kapcsolatban a pár megkérdezte a királynőt, ezt cáfolta most az udvari forrás.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink