Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-05-17 12:17:00

Federer kételkedik abban, hogy biztonságosan meg lehet tartani idén az olimpiát

Roger Federer, a svájciak élő teniszlegendája kételyeinek adott hangot a tokiói olimpia biztonságos megrendezhetőségét illetően.

A világsztár aggodalmairól az ötkarikás ügyekben járatos insidethegames.biz számolt be, kiemelve:

Federer biztosítékokat vár a nyári játékok szervezőitől, hogy a pandémia okozta növekvő bizonytalanság közepette is képesek rendben lebonyolítani a koronavírus-járvány miatt az idei évre halasztott, s alig több mint két hónap múlva kezdődő olimpiát.

A férfi párosban olimpiai bajnok, egyéniben ezüstérmes Federer előtt a sportág több neves játékosa is kétségeit hangoztatta és bizonytalannak mondta részvételét a tokiói játékokon. Az olimpiát is nyert teniszezők közül néhány napja például a spanyol Rafael Nadal és az amerikai Serena Williams hagyta nyitva a kérdést, hogy játszik-e a japán fővárosban a veszélyhelyzet fennmaradása miatt.
Elgondolkodtatóan nyilatkozott a múlt hét elején Nisikori Kej, a japánok első számú férfi teniszezője is, aki a tokiói olimpiai faluban esetleg kirobbanó koronavírus-járvánnyal kapcsolatos félelmeiről beszélt. A 2016-os riói játékokon bronzérmes játékos kifejtette, nagyon sok sportolót szállásolnak el egy helyen, ami komoly kockázatot rejt magában. Bő egy hete a házigazdák első számú női teniszezője, a négyszeres Grand Slam-bajnok Oszaka Naomi úgy fogalmazott, egész életében arra várt, hogy részt vegyen hazájában az olimpián, de a tokiói rendezés kockázatait alaposan meg kell vitatni.

A legutóbbi közvélemény-kutatások adatai szerint a koronavírus-járvány miatt a japánok kétharmada nem szeretné, ha idén nyáron megrendeznék az olimpiát, emellett eddig már több mint 350 ezren írták alá azt a petíciót, amely a játékok törlését kéri.

A lakosság beoltottságának aránya a szigetországban továbbra is rendkívül alacsony, és - egyelőre május végéig - meghosszabbították a rendkívüli állapotot Tokióban és három másik prefektúrában. A világjárvány kirobbanása óta több mint 11 ezer ember halálát idézte elő a koronavírus Japánban.

Zárt kapus lehet a tokiói olimpia

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink