Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-05-07 05:44:00

10-15 százalékos drágulás jöhet a népszerű üdülőparadicsomokban

Akár 10-15 százalékos áremelkedéssel is számolhatnak azok, akik idén nyáron valamelyik népszerű külföldi üdülőparadicsomban tervezik a nyaralásukat. A híradónknak nyilatkozó turisztikai szakújságíró szerint sokan a kieső bevételüket idén próbálják pótolni, de vannak olyan célállomások is, akik inkább akciókkal csábítják a turistákat. Az ATV Híradó riportja.

Átlagosan 10-15% áremelkedés jöhet a külföldi nyaralásoknál

 

Az Isztriai félszigeten fekvő Rovinj a magyarok egyik legkedveltebb úti célja. Idén ide egészen biztos, hogy lehet nyaralást tervezni. A védettség igazolására ugyanis mind a magyar védettségi igazolvány mind az olyan külföldi védettségi igazolvány alkalmas, amely országgal Magyarország kétoldalú megállapodást kötött.

Ilyen megállapodás eddig Horvátországgal, Szerbiával, Montenegróval, Szlovéniával és Bahreinnel született. A tárgyalások Görögországgal is folynak. A Magyar Utazási Irodák Szövetségének szóvivője szerint a turizmusból élő mediterrán országok zöme biztosan elfogadja majd a védettségi igazolványt, ezért érdemes minél előbb lefoglalni az utakat. Bakó Balázs híradónknak azt mondta: Nyugat-Európából és a skandináv országokból nagyon komolyan megkezdődtek a lekötések, ezért várhatóan kevesebb hely lesz. A szóvivő, bár a forint árfolyama nagyon meghatározó, nem számít drasztikus drágulásra.

A turisztikai szakújságíró szerint viszont a népszerű helyeken drágulás várható. A felkapott üdülőparadicsomok esetében akár 10-15 százalékos emelkedés is elképzelhető, de akciókkal is csábítják az utazókat – mondta el híradónknak Kiss Róbert Richárd. Attól viszont nem kell tartani, hogy az idei tengerparti nyaralás füstbe megy. A szakértő szerint ugyanis a jelenlegi folyamatok abba az irányba mutatnak, hogy az elkövetkezendő időkben egyre szabadabban fogunk utazni. „Talán csak a tengerentúli nagyobb utazások kérdésesek” – vélekedett Kiss Róbert Richárd.

A szakújságíró szerint a belföldi turizmus július-augusztusban a tavalyi rekordot is megdöntheti. A klasszikus 600 ezer fős horvátországi látogatószámot viszont nem fogjuk elérni, annak ellenére, hogy szerinte Horvátország lesz a legnépszerűbb, majd Görögország, végül Olaszország.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink