Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-04-08 12:06:00

Salvini Orbánról: „ Az új európai jobboldal lelke, motorja”

Az olasz Liga vezetője azt mondja, ezt az új mozgalmat „európai reneszánsznak” hívják és az a céljuk, hogy az első számú erő legyen az európai intézményeken kívül és belül.

Matteo Salvini a Mandinernek nyialtkozta, hogy Orbán Viktorral Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökkel együtt alternatívát szeretnének kínálni Európának a baloldallal és az egyre inkább balra forduló jobbközéppel szemben. Az interjút a 24.hu szemlézte.

Orbán Viktort az új európai jobboldal egyik lelkének, motorjának nevezi, és méltatja, amiért volt ereje elhagyni az egyre inkább balossá laposodó Európai Néppártot.

A magyar belpolitikáról is elmondta véleményét, „orgiának” nevezi az ellenzéki összefogás, amelynek csúfos vereséget jósol. Szerinte a a nép a közérthetőséget szereti.

Úgy látja, aki csak a hatalomért fog össze másokkal, nem nyer.

Saját pártja koalícióra lépett a demokratákkal, de azt azzal magyarázta, hogy nem akarták a baloldalnak átengedni Olaszországot.

Salvini abban bízik, nem kell két év ahhoz, hogy közös frakciója legyen a két jobboldali frakciónak, az Identitás és Demokráciának, illetve Európai Konzervatívok és Reformereknek az Európai Parlamentben.

Megszületett a döntés: kilép a Fidesz az Európai Néppárt frakciójából

atv.hu 

Ajánlom

További külföldi híreink