Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-04-08 13:07:00

30 országgal indul nemzetközi összefogás az óceánok tisztaságáért

A GloLitter Partnerség projekt az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete, a FAO felügyelete alatt valósul meg a norvég kormány támogatásából.

A FAO és a Nemzetközi Tengerészeti Szervezettel (IMO) 30 országgal közösen kíváhogy  küzdeni a tengeri hulladék problémája ellen és az óceánok tisztaságáért - írták sajtóközleményükben.

A GloLitter összefogás segít az érintett országoknak felismerni a lehetőségeket a tengeri hulladékok csökkentésére.

„A műanyag hulladék pusztító hatással bír a tengeri élővilágra és a mi egészségünkre,” – mondta Manuel Barange, a FAO halászatért és akvakultúráért felelős igazgatója.

José Matheickal, a Nemzetközi Tengerészeti Szervezet partnerségekért felelős igazgatója üdvözölte a kezdeményezést: „A tengeri hulladék büntetés az óceánok és a bolygó számára.”

A partnerségbe öt kontinensről csatlakoztak országok.

A GloLitter új megoldásokkal is kísérletezik, mint a nők által vezetett halászathoz kapcsolódó szerzevezetek bevonása a műanyagszemét újrahasznosításába és csökkentésére a halászatban, halfeldolgázsban és értékesítésben.

Emellett a köz- és magánszféra együttműködését is elősegítve támogatják a költséghatékony megoldások kifejlesztését a tengeri műanyaghulladék problémájának megoldására.

atv.hu 

Ajánlom

További külföldi híreink