Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-04-07 20:22:00

Vizsgálják, hogy meg kell-e semmisíteni további 62 millió adag vakcinát

Februárban egy baltimore-i biotechnológiai cégnél, név szerint az Emergent BioSolutions-nél dolgozók egy szerencsétlen tévedés következtében 15 millió adag Johnson&Johnson vakcinát tettek tönkre azzal, hogy keresztezték az AstraZeneca oltóanyagával.

A The New York Times riportja további 62 millió dózis lehet érintett a gyárban, melyek ellenőrzése feltétlenül szükséges ahhoz, hogy biztonsággal lehessen beadni az oltóanyagokat.

Nem kérdéses, ha további adagok is érintettek a szennyezésben, akkor azokat haladéktalanul meg kell semmisíteni.

Az érintett gyógyszergyártó is megszólalt az ügyben. „Az Emergent alkalmazottainak nem célja olyan oltóanyag előállítása, amelyek nem használhatóak” - áll közleményükben. Hozzátették: „Bármely vád, miszerint a biztonsági, minőségi és ellenőrzési rendszereink nem működnek megfelelően, vagy hogy nem vesszük komolyan a gyártással járó felelősséget, egyértelműen hamisak.”

A gyár által idáig előállított 150 millió adag Johnson&Johnson vakcinából egyébként még egyetlen dózist sem használtak fel, mivel annak forgalomba hozatalát még nem engedélyezték a hatóságok – írja a New York Times.

„A vállalat minőség-ellenőrzési rendszere úgy működik, hogy felismerje és elkülönítse azokat az adagokat, melyek bármilyen okból nem felelnek meg a minőségi előírásoknak” – nyilatkozta a cég az Insidernek.

atv.hu

Pusztai Erzsébet: Nem a beoltottak száma határozza meg, mikor lehet nyitni

 

Ajánlom

További külföldi híreink