Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-04-07 15:27:00

Amszterdamban lesznek nézők a stadionban a nyári labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzésein

Legalább 12 ezren jelen lehetnek majd az amszterdami Johan Cruijff Arénában a nyári labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzésein.

A holland szövetség a kormánnyal és az amszterdami városvezetéssel közös közleményben tudatta, hogy 25 százalékos kapacitással számol, de a járványhelyzet függvényében növekedhet a szurkolók száma. A végleges döntést később hozza meg a kormány, amely szerdán arra figyelmeztetett, hogy ha a torna előtti hetekben újra jelentősen növekszik a fertőzések száma, lejjebb kerülhet a beengedhető szurkolókra vonatkozó limit.

A nézőknek friss negatív Covid-teszttel kell majd rendelkezniük és be kell tartaniuk a szigorú egészségügyi protokollt.

Az amszterdami stadionban játszik a holland válogatott a három csoportellenfelével, az ukránokkal, az osztrákokkal és az észak-macedónokkal, később pedig nyolcaddöntős mérkőzést is rendeznek benne.

Ugyancsak 25 százalékos telítettséggel kalkulálnak Bilbaóban, ahol ez 13 és 14 ezer közötti nézőszámot jelentene mérkőzésenként a San Mamés Stadionban. A spanyolok itt játsszák majd csoportmeccseiket a svédekkel, a lengyelekkel és a szlovákokkal, illetve itt is rendeznek nyolcaddöntős mérkőzést. A tornát 12 városban - köztük Budapesten - bonyolítják le június 11. és július 11. között.

atv.hu/MTI

Franciaországban több, mint 5400 embert ápolnak intenzív osztályokon

 

Ajánlom

További külföldi híreink