Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-04-07 06:05:00

Franciaországban tombol a járvány, míg több európai ország fellélegezhet

Angliában tovább enyhítik a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat. Közben Franciaországban több mint 5400 embert ápolnak intenzív osztályokon a vírus szövődményi miatt. Németországban továbbra is lassan halad az oltási program.

Egyesült királyság

Enyhítik a járványügyi korlátozásokat Angliában: a jövő héten kinyithatnak a boltok és részlegesen a vendéglátóhelyek is.

„A közös erőfeszítéseink és az oltási program eredményeként Április 12-én a szigorítások enyhítésének második lépését is megtesszük: újranyithatnak a boltok, edzőtermek, állatkertek, valamint a szépségszalonok és a kültéri vendéglátóhelyek” – mondta Boris Johnson, brit miniszterelnök.

Románia

Románia várhatóan csak júniusban lazít a járványügyi korlátozásokon. Az ország miniszterelnöke szerint az üzletek hétvégi nyitvatartására és az esti kijárásra vonatkozó múlt héttől bevezetett korlátozások eredményesek voltak, a mutatók alapján a múlt héten tetőzött a járvány harmadik hulláma, Bukarestben pedig stabilizálódott a helyzet.

Franciaországban több, mint 5400 embert ápolnak intenzív osztályokon

 

Csehország

A cseh kormány nem fogja kérni az április 12-én lejáró szükségállapot meghosszabbítását, és a hónap végétől fokozatosan megnyílhatnának az üzletek és a szolgáltatások is.

Franciaország

Franciaországban oltóközponttá alakították a nemzeti stadiont, ahol naponta 1500-2000 adag oltást adnak be. Az országban ismét bezártak az iskolák, és a lakosoknak az otthonuk 10 kilométeres körzetében kell maradniuk. A szigorú szabályok várhatóan négy hétig lesznek érvényben.

Németország

Németországban a lakosság 20 százalékát oltják be május elejéig. A kormány tervei szerint a beoltottak felmentést kaphatnak a korlátozások alól, az utolsó adag oltás beadása utáni tizenötödik naptól.

„A következő 10% beoltását egy hónap alatt végezzük el, a beérkező vakcinák hiánya miatt. Május elejéig a német lakosság 20 százaléka kapja meg az oltást” – jelentette be a német egészségügyi miniszter.

Közben több száz tüntető tiltakozott a fővárosban a szigorú járványügyi korlátozások ellen. Berlinben és Hamburgban a hétvégén lépett életbe az éjszakai kijárási korlátozás.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink