Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-03-05 16:49:00

Mit tehet meg az, aki már túl van az oltáson?

Az amerikai Center for Disease Control and Prevention (CDC) központ hamarosan tájékoztatót ad ki azoknak, akik már túl vannak az oltásokon, hogy informálják őket arról, milyen szabályok vonatkoznak továbbra is rájuk, és mi az, amit az oltás után újra megtehetnek.

A CNN cikke szerint Dr. William Schaffner, a Vanderbilt Egyetem professzora az utóbbi hetekben folyamatosan kapja a kérdéseket telefonon és írásban azoktól, akik már túl vannak az oltásokon: megölelhetik-e unokáikat? Leülhetnek egy asztalhoz a már oltott barátokkal? Levehetik a maszkot?

Mivel az Egyesült Államokban már 82 millió adag vakcinát adtak be, az emberek érdeklődnek, hogy visszatérhetnek-e a normális mindennapi élethez. A professzor szerint azért szükséges egy szakmai útmutató számukra, mert enélkül rossz döntéseket hozhatnak, hiszen már mindenki nagyon vágyik a régi életforma után.

A tájékoztató még csak készülőben van, de Schaffner annyit elmondott: bár a vakcina jó arra, hogy védelmet adjon a szervezetnek, nem ez a legelső fegyver a vírus ellen. 

Az oltottak se dobják el a maszkot! 

Dr. Aaron Richterman, a Pennsylvaniai Egyetem fizikusa figyelmeztet: amíg tart az oltás folyamata, fontos, hogy tudjuk: a legtöbb társunk még nem immunis a vírusra, ezért továbbra is hordja mindenki felelősségteljese a maszkot. Arra sincsen garancia, hogy az oltott személyek nem hordozzák a vírust az orrukban vagy a torkukban. És, bár ez rájuk nem jelent veszélyt, másokat ugyanúgy megfertőzhet.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink