Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-03-04 16:55:00

Nyolcévesen halt bele a koronavírusba egy kislány Csehországban

Csehországban már korábban is felmerült, hogy néhány gyermek halálesete a fertőzéshez köthető, de ez az első eset, hogy biztosan tudják: Covid okozta a kislány halálát.

A szomorú hírt az iDNES hírportál jelentette, a cseh egészségügyi minisztérium felülvizsgált és pontosított statisztikáira hivatkozva - tájékoztat az MTI.

A hivatalos elhalálozási kimutatásokban már tavaly novemberben feltűnt egy 14 éves gyermek, de a későbbi felülvizsgálat során a bejegyzést tévedésnek minősítették és törölték a nyilvántartásból.

Szintén tavaly novemberben szakértői vitát váltott ki, hogy egy koronavírussal fertőzött fiatal anyának halva született meg a gyermeke. Az orvosi szakértők végül arra az álláspontra jutottak, hogy a halva született gyermeket nem lehet a járvány áldozatai közé sorolni.

Csehországban tavaly március elsején mutatták ki a laboratóriumi szűrések az első koronavírusos fertőzést. A járványnak azóta már több mint 21 ezer halálos áldozata van. Az utóbbi időben a napi halálesetek száma 160-180 között mozog.

A statisztikákból kiderült, hogy az áldozatok átlagos életkora 78 év volt. A koronavírus legidősebb áldozata egy 110 éves nő volt, 16-an pedig fiatalabbak voltak 30 évnél.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink