Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-03-03 20:09:00

Nem követik a Fideszt a szlovén EPP-képviselők

Korábbi sajtóértesülésekkel ellentétben a szlovén kormánypárti képviselők nem követik a Fideszt, maradnak az Európai Néppárt tagjai – tudta meg az Index.

Franc Bogovič, a szlovén kormány koalíciós pártja, a Szlovén Néppárt (SLS) európai parlamenti képviselője az Indexnek azt írta, nincs tudomása arról, hogy szlovén képviselő elhagyná a Néppártot, és neki sincsenek hasonló tevei.

Megjegyezte ugyanakkor: sajnálja, hogy az EPP megszavazta a magyar kormánypárt kizárását megkönnyítő alapszabály-módosítást, ahogyan azt is, hogy a Fidesz képviselői azonnali kilépésről döntöttek.

Az Index megkereste az Európai Konzervatívok és Reformisták pártcsaládját is, akik közölték: szolidaritást vállalnak a Fidesszel és szimpatizálnak a magyar kormánypárt döntésével. Raffaele Fitto, az ECR társelnöke szerint az EPP-ben szerdán megszavazott szabálymódosítás méltatlan a demokráciára nézve, a magyar kormánypárttal és szavazóival szemben egyértelműen ellenséges fellépés.

„Az Európai Unió legnagyobb válsággal szembesül napjainkban. Ahelyett, hogy az erősebb együttműködést és szolidaritás mellett kampányolnak, az úgynevezett pro-Európaiak akadályokat emelnek és megosztják Európa nemzeteit. Ezt tetézik a demokráciára vonatkozó önkényes értelmezésük, amit csak a baráti kormányokra terjesztenek ki. Mi másként gondolkodunk Európáról. Nemzetek békésen együttműködő csoportjában hiszünk, akik tisztelik egymás véleményét és nemzeti identitását” – fogalmazott a társelnök.

Kilépett a Fidesz az Európai Néppárt parlamenti frakciójából

 

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink