Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-03-03 04:28:00

Koronavírus: több mint 30 ezer rendőrt és katonát vezényeltek ki Csehországban

Kötelező lesz a rendszeres koronavírus-tesztelés a több mint 250 embert foglalkoztató vállalatoknál Csehországban. A táppénzt pedig a bérek 100 százalékára emelik, hogy otthonmaradásra ösztönözzék a betegeket. Csehországban a világon a legmagasabb arányú a lakosság fertőzöttsége. Az Egyesült Királyság, Dánia és Magyarország után Lengyelországban jut a legtöbb adag vakcina minden száz emberre. Az ATV Híradó riportja.

Több mint 30 ezer rendőrt és katonát vezényeltek ki ötszáz ellenőrzési pontra Csehországban. Így akarják elérni a hatóságok, hogy a lakosság betartsa a járvány miatt elrendelt szigorúbb szabályokat. Senki sem hagyhatja el a lakóhelye szerinti járást, csak ha dolgozni megy, vagy beteg hozzátartozót gondoz. A kormány szerint a szigorítások célja az egészségügyi rendszer összeomlásának elkerülése.

2 millió dózis Szputnyik vakcinát vásárol Oroszországtól Szlovákia júniusig, aminek az első adagja már megérkezett az országba. „Szlovákia így képes lesz több mint 40 százalékkal felgyorsítani az oltási folyamatot a Szputnyik vakcinával a következő hónapokban” – jelentette be a szlovák miniszterelnök.

A lengyel miniszterelnök Hszi Csin-ping kínai elnökkel tárgyalt a Sinopharm vakcinájának beszerzéséről. Több más uniós országhoz hasonlóan Lengyelország oltási programját is hátráltatta, hogy a tervezettnél kevesebb AstraZeneca és Pfizer szállítmány érkezett. A Sinopharm vakcinát eddig 16 országban engedélyezték, köztük Magyarországon és Szerbiában. Az Egyesült Királyság, Dánia és Magyarország után Lengyelországban jut a legtöbb adag vakcina minden száz emberre.

Szerbia 10 ezer AstraZeneca vakcinát adományozott Bosznia-Herczegovinának, hogy segítsenek a járványhelyzetben.

Az Egészségügyi Világszervezet bejelentette, hogy hét hét után először ismét nőtt a koronavírus fertőzöttek száma világszerte. „Ennek egyik oka az, hogy enyhítették a járványügyi korlátozásokat, miközben az új variánsok továbbra is terjednek” – mondta a WHO főigazgatója.

Csehországban a bérek 100 százalékára emelik a táppénzt

 

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink