Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-02-26 05:17:00

Az eddigi legszigorúbb intézkedések bevezetését tervezik Csehországban

Az eddigi legszigorúbb intézkedések bevezetését tervezik Csehországban a romló járványhelyzet miatt. Sajtóértesülések szerint korlátoznák a lakosság mozgását, valamint bezárnák az összes üzletet, szolgáltatót és iskolát. Franciaországban kijárási tilalmat rendeltek el azokon a helyeken, ahol fokozódik az újabb variánsok terjedése. Szigorítottak Lengyelországban és Svédországban is. Az ATV Híradó riportja.

Csehország

Rendkívüli kormányülésen vitatják meg az esetleges szigorításokat Csehországban. A cseh belügyminiszter a parlamenttől azt fogja kérni, hogy egy hónappal hosszabbítsák meg a szükségállapotot.

Franciaország

Romlik a helyzet Franciaországban is, ezért a hétvégére vesztegzár alá kerül az ország északi részén található Dunkerque. A francia Riviéra településeihez hasonlóan a kormány péntek délután 6 órától hétfő reggel 6 óráig lakhelyelhagyási tilalmat rendel el a városban, ahol négyszer annyi a fertőzöttek aránya, mint az országos átlag.

"Ahogy Nizzában, úgy itt is növelni fogjuk az oltóanyag-készletet, hogy megvédhessük a legkiszolgáltatottabbakat. A tervezetten felül további 16 700 dózist érkezése várható" –fogalmazott az egészségügyi miniszter. 

Az eddigi legszigorúbb intézkedések bevezetését tervezik Csehországban

 

Svédország

A harmadik hullám megelőzésének érdekében szigorított az intézkedéseken a svéd kormány is. Korlátozzák a vendéglátóhelyek nyitva tartását, illetve megszabják, hogy legfeljebb hány ember lehet az üzletekben, bevásárlóközpontokban, edzőtermekben.

"A helyzet komoly, egyre gyorsabban terjed a fertőzés. A vírusmutációk jelenléte nagyon aggasztó. Nagy a valószínűsége a járvány harmadik hullámának, de ez rajtunk is múlik" – mondta a svéd miniszterelnök.

Ukrajna

Ukrajnában nyolcezer fölé emelkedett az új fertőzöttek száma. Az országban megkezdődött az egészségügyi dolgozók oltása az AstraZeneca vakcinájával. Az első szállítmánnyal 500 ezer adag oltóanyag érkezett.

Közben az amerikai gyógyszerügynökség hatásosnak és biztonságosnak értékelte a Johnson és Johnson egy adagos védőoltását. Arról pénteken döntenek, hogy engedélyezik-e a szert, amelynek klinikai tesztelése több országban zajlott. A vizsgálatok szerint a vakcina már 2 héttel a beadása után megfelelő immunválaszt vált ki.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink