Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-02-23 05:51:00

Nizzai orvos: a páciensek állapota később romlik, az első tünetek után 15 nappal

Szlovák sajtóhírek szerint megteltek a Covid-osztályok a kórházakban, és új etikai kódexet írnak az itt dolgozók számára. Közben Angliában március második hetétől újranyithatnak az iskolák. A brit kormány bejelentette, hogy óvatosan kezdik meg a szigorítások enyhítését. Az Egyesült Királyság többi térsége önállóan dönthet a korlátozások enyhítéséről. Az ATV Híradó riportja.

Két hét múlva kezdődik meg a koronavírus-járvány megfékezésére hozott korlátozások óvatos enyhítése Angliában. Az első lépés az iskolák újranyitása lesz. „Jelenleg még csaknem 18 ezer embert ápolnak kórházban, ami jelentős csökkenést jelent. Ez azt mutatja, hogy a zárlat rendkívül szigorú és hatásos volt. Illetve ebben látjuk az oltási program hatását” – mondta a brit vakcina-ügyi miniszter.

Oltóközpontba látogatott Vilmos herceg kelet-Angliában, ahol a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat dolgozóival beszélt a sikeres oltási programról az Egyesült Királyságban. Az országban több mint 17 és félmillióan már megkapták az első vakcinát.

Miközben a britek enyhítenek, Olaszország kiterjesztette a régiók közötti utazási tilalmat március 27-ig, miután nem csökkent a járvány terjedése. Az országban csak munkavégzés, illetve egészségügyi okokból vagy vészhelyzetben lehet utazni.

Részleges vesztegzárat vezetnek be a következő két hétvégén Franciaország déli területein. Az itt élőknek pénteken 6 órától, hétfő reggel 6 óráig az otthonaikban kell maradniuk, miután ismét fellángolt a fertőzések száma a térségben.

A járvány terjedése miatt több mint 90 százalékos kihasználtsággal működik az intenzív osztály, a nizzai kórházban. „Ugyanazok a tünetek és ugyanolyan súlyos a betegség a vírus összes variánsánál. Viszont azt látjuk, hogy a fiatalabbak, akik megbetegszenek, és a páciensek állapota később romlik, az első tünetek után 15 nappal. Azt nem tudjuk biztosan megmondani, hogy ez az új vírustörzsek miatt van így, bár lehetséges” – mondta az intenzív osztály vezetője.

Izraelben a lakosság több mint 45 százaléka már megkapta legalább az első dózist a Pfizer cég koronavírus-elleni vakcinájából. Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a két dózist követően a koronavírus-fertőzés lehetősége 95,8%-kal csökkent. Az országban megnyitottak a boltok mindenki számára, de az olyan szolgáltatásokat, mint az edzőtermek vagy a színházak csak olyanok számára teszik elérhetővé, akik már megkapták az oltást vagy igazoltan átestek a fertőzésen.

Szlovák sajtóhírek szerint megteltek a Covid-osztályok a kórházakban


atv.hu

 

Ajánlom

További külföldi híreink