Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-02-19 20:35:00

Újabb térségekre terjesztették ki a karantént Görögroszágban

Görögországban további térségekre terjesztették ki a koronavírus terjedésének fékezését szolgáló karantén hatályát - közölte pénteken a polgári védelmi miniszter helyettese.

Vasárnaptól március 1-ig karantént vezetnek be Thászosz, Kálimnosz, Kefaloniá szigeteken, valamint a krétai Heraklion városában, Korinthoszban, Nemeában, és Argoszban, illetve az Évozmoszban.

Ennek keretében bezáratják az iskolákat, fodrászüzleteket és a nem létszükségleti cikkeket árusító üzleteket.

Vana Papaevangelu, az epidemológiai szakemberekből álló kormányzati tanácsadó testület tagja szerint a járványügyi helyzet egyelőre stabil, a brit vírusmutáció ugyanakkor több mint 760 esettel széles körben elterjedt. Hozzátette, hogy az egészségügyi szakembereket emellett nagyon aggasztja a dél-afrikai variáns elterjedése az Évozmoszban, Szaloniki külvárosában.

A kórházakba szállított páciensek napi száma 218-ra növekedett. Athén egészségügyi intézményeiben az intenzív osztályok 83 százalékban telítettek.

Ugyanakkor egyes régiókban, ahol ellaposodott a járványgörbe, lazítanak a korlátozásokon. A karantént például feloldották Zákinthosz és Szantorini szigetein, Spártában és a krétai Agiósz Nikoláosz településen.

Február 11-től a hónap végéig elrendelték Athén térségének teljes karantén alá helyezését az utóbbi hetekben megszaporodott koronavírusos megbetegedések miatt.

A 11 millió lakosú Görögországban a járvány kitörése óta 177 494 koronavírussal fertőzött személyt azonosítottak, akik közül 6249-en hunytak el a Covid-19-betegségben.

Harmadik hullám: Ismét romlanak a fertőzöttségi adatok

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink