Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-01-27 05:32:00

Eluralkodott a káosz Hollandiában, tovább folytatódnak a zavargások

Tovább folytatódtak a zavargások Hollandiában a szombaton bevezetett kijárási korlátozások miatt. A tömeget könnygázzal és vízágyúval oszlatták. A csehek órákat várakoztak a német határon, miután Németország magas kockázatú területnek nyilvánította Csehországot. Szerbiában a kínai vakcina miatt alakultak ki hatalmas sorok, ezért a kormány korlátozta az internetes regisztrációt.

Hollandia

Eluralkodott a káosz a holland városok utcáin, miután a hétvégén éjszakai kijárási tilalmat vezettek be, most először a második világháború óta. Egy városban kifosztottak egy áruházat, máshol autókat gyújtottak fel a rendbontók. A tömeget vízágyúkkal és könnygázzal próbálták kiszorítani a rohamrendőrök.

Csehország

Kilométeres kocsisorok alakultak ki a cseh-német határon, miután a német kormány járványügyileg veszélyes területté nyilvánította Csehországot és kötelezővé tette a határátlépéshez a negatív koronavírus-teszt felmutatását. Az ingázóktól Bajorország kétnaponta, Szászország heti kétszer kér friss tesztet.

Szerbia

Szerbiában a kínai vakcina miatt alakultak ki kilométeres sorok az oltópontokon. Az országba több mint egymillió adag érkezett a Sinopharm oltóanyagából, ezért a kormány lehetővé tette, hogy akik ezt választják, soron kívül is megkaphassák az oltást. A rendkívüli érdeklődés miatt végül meg kellett szüntetni a lehetőséget.

Goran Markovic filmrendező az elsők között kapott a vakcinából. Ő – mint kifejtette – egyébként nem érti a védőoltásokkal kapcsolatos előítéleteket. „Évtizedek óta kapom például az influenza elleni védőoltást is” – tette hozzá

Ukrajna

Ukrajnában viszont enyhítettek, újranyitottak az iskolák, az éttermek, sőt, az edzőtermek is. Az egészségügyi miniszter elmondta, a jövőben regionálisan terveznek szigorítani, amennyiben szükséges.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink