Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-01-23 14:19:00

Elhunyt Larry King

A 87 éves televíziós újságíró január elején került kórházba koronavírus-fertőzés miatt. Számos egészségügyi problémával küzdött.

Elhunyt Larry King

87 éves korában elhunyt Larry King – adta hírül a Fox News. A hírt a műsorvezető Twitter-oldalán is közölték. A műsorvezetőnek többször is problémája volt az egészségével: cukorbeteg volt, tüdőrákot diagnosztizáltak nála és több szívinfarktuson is átesett.

Larry King több mint 40 000 beszélgetést vezetett le 1957 óta, a többségét az amerikai hírcsatorna, a CNN alkalmazásában.

A műsorvezető a Larry King Live-val vált világszerte ismertté, amely 1985 és 2010 között futott a CNN-en. A többszörösen kitüntetett újságíró több mint hat évtizedes karrierje során számtalan hírességgel - filmcsillagokkal, sportolókkal, üzletemberekkel, politikusokkal - készített interjút a CNN és más médiumok számára. Vendége volt többek között Vlagyimir Putyin orosz államfő és számos amerikai elnök, köztük Barack Obama.

King kérdezési stílusát máig sok helyen utánozzák: a műsorvezető olyan, egyszerű kérdéseket tett fel interjúalanyainak, amelyek számot tarthattak a hétköznapi emberek érdeklődésére.

King 1933-ban látta meg a napvilágot New Yorkban. Több házassága volt, és összesen öt gyermeke született, akik közül kettő korábban meghalt.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink