Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-01-22 15:42:00

Kutatás: megviseli az időseket a lezárások miatti magány

Brit szakértők több mint háromezer, ötven év feletti embert vizsgáltak. Kiderült, hogy a csökkent fizikai aktivitás rontott a depresszió és a szorongás arányán.

Kutatás: megviseli az időseket a lezárások miatti magány

A kutatás szerint az 50 évnél idősebbeket jobban megviseli a karantén, és az emiatt rájuk törő magányosság – olvasható az Eurekalerten megjelent sajtóközleményben. Az Exeteri Egyetem és a King’s College London közös eredményeiből kiderült, hogy gyakoribb a depresszió előfordulása a lezárások óta ebben a korcsoportban is, és a mentális betegségek is gyakoribbak. Nemcsak az új diagnózisok szaporodtak meg, hanem a mozgás hiánya és a szocializáció csökkenése miatt a korábban diagnosztizáltak is rosszabb tünetekről számolnak be - írja a 24.hu.

A szakértők megjegyezték, hogy a magányosság és a mozgáshiány a világjárvány előtt is komoly problémát jelentettek az országban, ekkor azonban jellemzően a depresszió maximum két tünetét jelentették. A COVID-19 miatti lezárások alatt a tünetek mennyisége vagy gyakorisága növekedett. Azok azonban, akik nem érezték magányosnak magukat a karantén miatt, nem jelentettek több vagy gyakoribb tüneteket.

Koronavírus: Engedélyezték a hatóságok az orosz és az oxfrodi vakcinákat

 

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink