Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-01-17 05:50:00

Néha egészen szokatlan helyeken folyik a tömeges oltás az Egyesült Királyságban

Szerbiába már megérkezett egymillió adag kínai vakcina, így akár már holnap, vagy hétfőn elkezdhetnek oltani vele. Közben jövő héttől átmenetileg megint kötelező lesz a karantén mindenki számára, aki az Egyesült Királyságba érkezik. A brit kormány így akarja elejét venni annak, hogy újabb koronavírus-mutációk kerüljenek be a szigetországba. Világszerte már kétmillió fölé emelkedett a járvány miatt elhunytak száma.

Maga a szerb elnök és az egészségügyi miniszter figyelte a belgrádi nemzetközi repülőtéren, ahogy leszállt az egymillió adag kínai vakcinát szállító repülőgép. A Sinopharm oltóanyaga megkapta az ideiglenes engedélyt a szerb gyógyszerügynökségtől, így akár napokon belül elkezdődhet a tömeges beoltás.

"Félmillió embert fogunk beoltani az egymillió adaggal, ami hatalmas fordulópont lesz majd a koronavírus elleni harcban, ráadásul hétfőn 20 ezer adag Pfizer-vakcina, kedden pedig 250 ezer Szuptnyik V érkezik majd." – mondta Aleksandar Vucic.

Az Egyesült Királyságban már javában folyik a tömeges beoltás néha egészen szokatlan helyeken, például a lichfieldi székesegyházban.

"Szent Chad alapította ezt a templomot az emberek gondozására, és éppen ez történik itt." – mondta egy nyugdíjas férfi.

A brit kormány attól tart, hogy újabb koronavírus-mutációk jelenhetnek meg a szigetországban, ezért hétfőtől mindenkinek karanténba kell vonulnia, aki az Egyesült Királyságba érkezik.

Indiában megkezdődött a világ legnagyobb oltáskampánya. Elsőként 30 millió egészségügyi dolgozó kapja meg a koronavírus elleni vakcinát, majd 270 millió ember az idősebb korosztályból, illetve a veszélyeztetett csoportokból.

"Tisztelettel kérek mindenkit, hogy beoltása után se dobja el a szájmaszkot, és továbbra is tartsa meg a megfelelő távolságot másoktól, ne viselkedjen felelőtlenül." – figyelmeztetett a kormányfő.

Ausztráliában óriási felháborodást váltott ki, hogy az ausztrál nyílt teniszversenyre érkező sportolókat beengedték az országba, miközben több tízezer ausztrál a járvány miatt külföldön rekedt. Ráadásul a Los Angelesből érkező repülőgépen két utas is koronavírusos lett, emiatt 24 játékos és azok stábjai két hétre kénytelenek szállodai karanténba vonulni.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink