Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-01-17 04:20:00

Egy darab papír segítségével mentette meg a pincérnő a bántalmazott kisfiút

Egy amerikai pincérnőnek, F. Carvalhonak cseles módszerrel sikerült megmentenie azt a kisfiút, akivel szülei folyamatosan kegyetlenül bántak. A nőnek a gyermek sebhelye tűnt fel először, és az, hogy családtagjai enni sem hagyják.

Ez az eset egy orlandói étteremben történt, ott, ahol Carvalho is dolgozott. Először megkérdezte a családot, hogy minden rendben van-e a felszolgált étellel, mire a szülők csak annyit válaszoltak, hogy a fiú majd este kap otthon vacsorát.

Azután kezdett el még jobban gyanakodni, miután feltűnt neki, hogy a különösen csendes fiú homlokán vagy egy nagy seb is. Ekkor döntött úgy, hogy valahogy megpróbál segíteni a kiszolgáltatott gyermeknek. Carvalho egy papírt tartott elé, amire ezt írta: ,,Szükséged van segítségre?" - erre pedig a kisfiú rábólintott.

A nő kihívta az orlandói rendőrséget, akik később kihallgatták a 11 éves gyereket. A fiú kegyetlen bánásmódról vallott: elmesélte, hogy szülei borzasztóan bánnak vele, verték őt, és arra is volt példa, hogy az ajtón fejjel lefelé lógatták. Sőt, volt, hogy seprűnyéllel verték és meg is bilincselték. Gyakran enni sem kapott büntetésből, köztük akkor sem, amikor az említett étteremben voltak.

A fiú nevelőapját a rendőrség gyermekbántalmazásért tartóztatta le, anyját pedig hanyagságért, mivel tudott fia megaláztatásairól, mégsem lépett közbe. Az orlandói rendőrség pedig külön is köszönetet mondott a pincérnőnek: ,,Carvalho asszony bizonyította a bátorságát, amikor jelentette a hatóságok felé a látottakat, ráadásul egy olyan gyereknek segített, akit nem is ismert. Büszkék vagyunk rá, hogy a mi közösségünkben él és dolgozik" - nyilatkozta egy szóvivő.

atv.hu/blikk.hu

Ajánlom

További külföldi híreink