Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-01-14 15:40:00

Koronavírus: hétfőtől újraindul a tanítás a moszkvai iskolákban

Jövő hétfőtől az elsőtől a 11. osztályig visszatérhetnek a rendes oktatáshoz a tanulók a moszkvai iskolákban - közölte csütörtökön Szergej Szobjanyin, az orosz főváros polgármestere.

Szobjanyin leszögezte, hogy az iskolai osztályok már egyetlen fertőzés esetén is vissza fognak térni a távoktatáshoz. A felsőoktatási intézmények, amelyek nem tartanak tanítási szünetet, továbbra is ilyen munkarendben dolgoznak.

Szergej Kravcov oktatásügyi miniszter a TASZSZ-nak azt mondta, hogy a téli szünet után az orosz régiók túlnyomó többsége visszatért a rendes oktatáshoz.

A moszkvai polgármester az iskolalátogatás engedélyezése mellett január 21-ig meghosszabbította az összes többi, a Covid-19 miatt bevezetett korlátozást. Ezek egyebek között az idős és krónikus beteg emberek házi karanténját, a fővárosi vállalati alkalmazottak harminc százalékának kötelező távfoglalkoztatását és az éttermek 23 órai bezárását írják elő. Szobjanyin nem zárta ki ugyanakkor annak a lehetőségét, hogy tovább lazítson majd a korlátozásokon, ha a járványhelyzet jelenlegi stabilizálódása tartósnak bizonyul.

Moszkvában csütörtökön hetvenről százra bővült az oltópontok száma. Szerdától a Covid-19 elleni vakcinációra való jogosultságot a fővárosban kiterjesztették a számítástechnikai és hírközlési szakemberekre, a magánvállalatok által alkalmazott szociális munkásokra, a házgondnokokra, szállodai és idegenforgalmi irodai alkalmazottakra is. Jövő hétfőtől az egész országban megkezdődik a lakosság tömeges, veszélyeztetettségi kategóriákhoz nem kötött beoltása.

Mihail Murasko egészségügyi miniszter közölte, hogy eddig több mint 1,6 millió dózis került polgári forgalomba. Mint mondta, a hónap végéig újabb kétmillió adag Szputnyik V-t fognak szétosztani a régiók között.

Nem változtat a kormány az érettségi szabályain

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink