Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-01-09 06:57:00

A hónap végéig dönthet az Európai Gyógyszerügynökség az AstraZeneca-vakcina forgalmazásáról

Várhatóan a hónap végéig dönt az Európai Gyógyszerügynökség az AstraZeneca cég koronavírus-elleni vakcinájának engedélyezéséről. Eközben világszerte folytatódik a leginkább veszélyeztetett lakosok oltása a már rendelkezésre álló oltóanyagokkal.

Egyesült Királyság

Csaknem másfél millió ember kapta meg a koronavírus elleni oltást az Egyesült Királyságban.

Az egyedüli korlátot a vakcinák beszállítása szabja. „De elég dózis áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy a négy legveszélyeztetettebb kategóriába tartozó lakosságot február 15-éig beoltsuk” – jelentette ki Boris Johnson.

Egy vezető brit orvos szerint több kórház már az összeomlás szélén áll, ugyanis nincs elegendő dolgozójuk.

Franciaország

A bürokrácia lassítja az oltási programot Franciaországban, ahol december vége óta csupán 7 ezer embert oltottak be.

Az egyik idősotthon vezetője szerint a lakók ritkán vonakodnak, viszont nem mindenki családja támogatja az oltást, és vannak orvosok is, akik kifogásolják. „Ráadásul elég bonyolult az oltási kampány folyamata” – jegyezte meg.

A járvány terjedése miatt továbbra is zárva kell tartania az éttermeknek, amik leghamarabb Február közepén nyithatnak újra.

Olaszország

Olaszországban több mint 400 ezer embert, köztük főleg egészségügyi dolgozókat oltottak már be a Pfizer és a BioNTech cégek vakcináival.

Svédország

Kiszélesítette a kormány ideiglenes jogköreit Svédország, ami lehetővé teszi, hogy a járvány elleni védekezés részeként lezárjanak bevásárlóközpontokat és megbüntethessék azokat, akik nem tartják be a távolságtartásra vonatkozó szabályokat.

Izrael

Tovább szigorítják a koronavírus miatti szabályokat Izrarelben, miután ismét elkezdett nőni a fertőzöttek száma. Benjamin Netanjahu, izraeli miniszterelnök az ígérte: március végéig beoltják a teljes felnőtt lakosságot.

Japán

Egészségügyi vészhelyzetet hirdetett a japán miniszterelnök Tokió teljes térségében, ahol az újonnan regisztrált fertőzöttek száma rekordot döntött csütörtökön.

A hónap végéig dönthet az Európai gyógyszerügynökség az AstraZeneca vakcinájáról

 

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink