Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-12-26 19:33:00

Gyerekeknek osztottak csokit a Mikulás-futáson, több résztvevőt őrizetbe vettek Minszkben

Minszk több kerületében is tartottak tiltakozó megmozdulásokat szombaton, az egyik rendezvény néhány résztvevőjét őrizetbe vették.

Gyerekeknek osztottak csokit a Mikulás-futáson, több résztvevőt őrizetbe vettek Minszkben
A kép illusztráció!

A főváros egyik délkeleti kerületében Mikulás-futást tartottak, a résztvevők útközben csokoládét osztottak a gyermekeknek. A rendezvényen nem hangzottak el politikai jelszavak, zászlók sem voltak. Négy rendőrségi autóbusz érkezett a helyszínre és két, Mikulás-jelmezes futót őrizetbe vettek - jelentette a Nasa Niva hírportál.


Közösségi portálokon videókat lehetett látni, amint a főváros Losica, Sabani és Urucsje kerületében fehér-vörös-fehér zászlók alatt vonultak ellenzéki tiltakozók menetelve, illetve láncba fejlődve.

A BelTA hírügynökség jelentése szerint Aljakszandr Lukasenka hívei autókkal vonultak állami jelképek alatt Egységes Fehéroroszország jelszóval a Mahiljev megyei Aszipovicsibe, ahol a település közelében a második világháborúban vívott ütközetre emlékeztek.    

A fehérorosz ellenzék az augusztus 9-i, vitatott tisztaságú elnökválasztás óta tüntet, a hatodik mandátumára a hivatalos eredmény szerint 80,1 százalékkal megválasztott Lukasenka lemondását követelve.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink