Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-12-05 05:40:00

Giuseppe Conte: Az idei karácsony nem olyan lesz, mint máskor

Megkezdődtek a tömeges tesztelések az osztrák fővárosban és két tartományban, amelyekhez a következő napokban továbbiak csatlakoznak. Közben Olaszországban drasztikus intézkedéseket jelentettek be, miután minden eddiginél több ember halt meg egy nap alatt a koronavírus szövődményeiben.

Ausztria

Ezrek álltak sorban már reggel ennél egy bécsi vásárközpontnál, de most nem a karácsonyi bevásárlás, hanem a tesztelés miatt. Az osztrák hatóságok ugyanis a fővárosban és két nyugati tartományban tömeges tesztelést hirdettek.

A lebonyolításban katonák is segédkeztek: ők irányították az alanyokat a megfelelő helyre.

Az emberek előzetes regisztráció után vehetnek részt a tesztelésen. Csak Bécsben naponta 150 ezer tesztet végeznek majd. A cél az, hogy felkutassák a tünetmentes fertőzötteket.

Németország

Németországban még mindig nem lapul a járványgörbe: napi 20 ezer fölött van az új fertőzöttek száma. A kancellár azonban már látja a fényt az alagút végén. A nemzetközi együttműködésnek köszönhetően létrejött a globális platform a tesztek kifejlesztésére és szétosztására, a kezelések és vakcinák is hozzáférhetőek – sorolta Angela Merkel, aki szerint azonban még több pénzügyi támogatásra van szükség.

Olaszország

Az olasz kormányfő szerint „az idei karácsony nem olyan lesz, mint máskor”. Giuseppe Conte újabb szigorításokat jelentett be, miután minden eddiginél több, 993 ember halt meg egy nap alatt a koronavírus miatt.

Az új intézkedések értelmében december 21-től január hatodikáig nem lehet majd utazni a tartományok között, akkor sem, ha valaki a másik lakásába akarna átmenni. Karácsonykor és újévkor pedig a települések között sem lehet majd utazni. Országszerte érvényben marad a kijárási tilalom – magyarázta Conte, hozzátéve, hogy az éjféli misék is elmaradnak.

Egy olasz település tűzoltói közben a levegőből oldották meg a város védőszentje, Szent Borbála szobrának a bemutatását. A járvány miatt ugyanis idén elmaradt a hagyományos processzió, a tűzszerészek védőszentje így az égből mosolygott le a lakosokra.

Megkezdődtek a tömeges tesztelések az osztrák fővárosban

 

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink