Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-12-01 05:15:00

Annak ellenére, hogy tombol a járvány Európában, több helyen megrohamozták a boltokat

Spanyolországban és Olaszországban is megrohamozták a boltokat az emberek, miután a hétvégén elkezdték megnyitni a gazdaságot. Sokan azonban attól tartanak, hogy ez visszaüthet, és ismét megugrik a koronavírus-fertőzések száma. Több szektor viszont azért elégedetlen, mert egyelőre nincs nyitás.

Franciaország

Szinte guillotine alá kerültek a séfek a járvány miatt elrendelt korlátozások következtében – így látják ezek a francia vendéglátó-ipari dolgozók, akik Nantes-ban vonultak fel.

"Megértjük, hogy fontos az egészség megőrzése, de a gazdaság is lényeges. Holnap amiatt fogunk meghalni, hogy kizárólag csak az egészségért tesz a kormány"– fejtegette egy érdekvédelmi szervezet vezetője, aki gazdasági újranyitást sürgetett.

Roham az üzletekben: Több országban elkezdték megnyitni a gazdaságot

Egy francia síparadicsom pedig egy videóüzenettel próbálja magára felhívni a figyelmet. Meribel várja a vendégeket annak ellenére, hogy a járvány miatt a sífelvonókat leállították. Franciaországban a járványügyi korlátozásokat a hétvégén kezdték el feloldani, de a vendéglátó- és szórakozóhelyek csak január végén nyithatnak.

Spanyolország

Madridban a járvány ellenére kitört a vásárlási láz. A hétvégén felgyúltak a karácsonyi fények, és tömegek árasztották el a városközpontot. Sokan attól tartanak, hogy az ünnepi bevásárlás miatt megugrik majd a fertőzések száma.

"Nagyon szomorú lennék, ha idén elmaradna a karácsony, nagyon szeretem ezt az ünnepet" – mondta egy madridi lakos.

Olaszország

Az olasz nagyvárosokat is ellepték a vásárlók tömegei, miután több tartományban enyhítettek a korlátozásokon és vasárnap megnyitottak az üzletek. A vásárlóutcákat szájmaszkos emberek töltötték meg.

Brazília

Brazíliában is megrohamozták a vásárlók az üzleteket, miután törölték a járvány miatt elrendelt szigorú szabályok egy részét.

"Rendkívül aggódom amiatt, hogy a járványhelyzet romlani fog az üzletek megnyitása után. Az emberek többet érintkeznek a külvilággal, ami rendkívül veszélyes" – mondta egy bolti eladó Sao Paulóban.

Ukrajna

Ukrajnában pedig önkéntesek segítenek a betegeknek orvosi oxigénhez jutni, miután a kórházakban hiány lépett fel. Ott egyelőre szó sincs a gazdaság újranyitásáról, bár némileg mérséklődött a járvány terjedése. Sőt: a kormány a napokban arról beszélt, hogy a karácsonyi ünnepekre teljesen lezárhatják az országot.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink