Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-11-30 10:11:00

Nem tennék kötelezővé a koronavírus elleni oltást Olaszországban

Nem tennék kötelezővé az olasz hatóságok a koronavírus elleni oltást, inkább széles körű meggyőző kampányt indítanának majd annak érdekében, hogy rávegyék az embereket a vakcina beadatására - közölte Roberto Speranza olasz egészségügyi miniszter egy tv-interjúban.

Mivel az első időkben még csak kevés dózis áll majd rendelkezésre, először az egészségügyi dolgozókat, az időseket és a krónikus betegségben szenvedőket részesítik előnyben az oltóanyagok szétosztásakor. Az oltásokat reményeik szerint január végén megkezdhetik - mondta el a miniszter a Canal 5 tv-csatornán vasárnap este.

Franco Locatelli, az olasz Közegészségügyi Hivatal (Iss) igazgatója azt közölte, hogy január 15-től veheti kezdetét a koronavírus elleni oltókampány. A vakcinák beszerzéséről Olaszország a Pfizer és a Moderna gyógyszergyárakkal tárgyal.

Az oltóanyag lesz a "karácsonyi ajándék" az olaszoknak - fogalmazott Locatelli.

Az olasz kormány kedden jelenti be, hogy milyen korlátozások lesznek érvényben a karácsonyi ünnepek idején. Roberto Speranza utalt arra, hogy a november elején életbe léptetett, este 10 órától reggel 6 óráig tartó kijárási tilalom továbbra is hatályban maradhat majd karácsonykor és szilveszterkor is.

Jövő őszre lehet megbízható vakcina?

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink