Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-12-01 04:43:00

Melania Trump bemutatta a Fehér Ház karácsonyi dekorációját

Melania Trump bemutatta hétfőn a Fehér Ház idei karácsonyi díszítését, amellyel tisztelegnek a járvány elleni küzdelemben a frontvonalban dolgozók előtt is.

A dekoráció témája idén - a népszerű hazafias dal címét kölcsönözve - America the Beautiful, és a first lady elmondása szerint az Egyesült Államok fenségességét mutatja be.

fotó: reutersFotó: Reuters

A Kék szobában álló hivatalos karácsonyfa díszeit az ország diákjai készítették, akiket az amerikai nemzeti parkokat felügyelő kormányhivatal kért fel arra, hogy a díszeken mutassák be az államaik szépségéhez hozzájáruló dolgokat, személyeket és helyeket.

A koronavírus-járvány leküzdésében a frontvonalban dolgozók munkáját a Vörös szobában álló karácsonyfa és egyéb dekorációs elemek idézik fel.

A Fehér Házat mintázó mézeskalács ház része idén először a Rózsakert is, amelyet Melania Trump nemrég újíttatott fel. A mézeskalács ház több mint 180 kilogrammot nyom.

fotó: reutersFotó: Reuters

Az ország számos pontjáról érkezett önkéntesek segítettek feldíszíteni a Fehér Házat hálaadás ünnepe után 62 karácsonyfával, 106 koszorúval, több mint 366 méternyi girlanddal, több mint 3200 fényfüzérrel és 17 ezer masnival.

A sajtó az önkénteseknek tartott fogadás előtt tekinthette meg a dekorációt.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink