Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-11-30 05:50:00

Elképesztő: Németországban autós karácsonyi vásárt rendeztek

Ausztriában csak óvatos nyitásra lehet számítani az egészségügyi zárlat december 7-i feloldása után, erről beszélt Sebastian Kurz osztrák kancellár. Csehországban már csütörtökön feloldják a járvány miatt bevezetett intézkedések egy részét. Németországban viszont, ahol már egymillió fölött van a fertőzöttek száma, még hetekig maradnak a korlátozások.

Ha szigorú korlátozások mellett is, de újra tarthatnak miséket a francia katolikus templomokban. Sokan azonban nem értenek egyet azzal, hogy legfeljebb harminc ember vehet részt a szertartáson. 

"Ha alá kell írnom egy petíciót, akkor alá fogom, mert ez teljesen abszurd, főleg, miután itt van az advent" – mondta egy párizsi hívő. 

A francia államtanács közben kötelezte a kormányt arra, hogy három napon belül módosítsa a részvételi korlátozást a miséken. 

Franciaországban szombaton kezdődött meg az általános egészségügyi zárlat feloldása három lépcsőben, miután folyamatosan csökken a koronavírusos fertőzöttek száma. 

Londonban még mindig tart a leállás, ami ellen több százan tüntettek a hétvégén. Sokan közülük összeesküvés-elméleteket hangoztattak. 

"Nem akarom, hogy beoltsanak, a barátaimmal együtt szabadon akarom élni az életemet. A járvány egy kitaláció, ennek ürügyén akarják átrendezni az egész világgazdaságot." – mondta az egyikük. 

A rendőrség több mint hatvan tüntetőt őrizetbe vett. 


Bár a hagyományos karácsonyi vásárokat nem lehet megtartani a járvány miatt Németországban, egy bajor városban autós vásárt rendeztek. 

"Hátul gurulnak be a vendégek, megkapják az étlapot a Mikulástól, aztán amíg a standokig érnek, eldöntik, mit akarnak, így járnak standról standra." – magyarázta az ötletgazda. 

Moszkvában sem mondtak le az ünnepi hangulatról. A Vörös téren idén is van korcsolyapálya, amely azonban a járvány miatt természetesen kevesebb vendéget fogad egyszerre. Az orosz fővárosban egyébként továbbra napi hétezer fölött van az új fertőzések száma.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink