Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-11-26 05:53:00

Koronavírus: a második hullám kezdete óta nem haltak meg ennyien Spanyolországban

Európában az ünnepek közeledtével többfelé elkezdtek enyhíteni a járvány miatt bevezetett korlátozásokon, miközben sorra dőlnek meg a negatív rekordok. A második hullám kezdete óta szerdára haltak meg a legtöbben Spanyolországban, a környező országok közül pedig Horvátországban, Szlovéniában és Szerbiában is megugrott a fertőzöttek száma.

Spanyolország

Százával vonultak fel a taxisok Madridban regionális kormányzati segítséget követelve, a járvány miatt ugyanis megcsappantak a bevételeik. Barcelonában eközben korlátozások mellett újra megnyithatott az operaház, miután a katalán regionális kormányzat enyhített a járvány miatt elrendelt szigorításokon.

Spanyolországban a második hullám kezdete óta szerdára haltak meg a legtöbben egy nap alatt a fertőzésben.

Olaszország

Olaszországban az összes fertőzött száma már a másfél millióhoz közelít.

Egy olasz cég arra figyelmeztetett, hogy sürgősen hozzá kell látni a speciális hűtőházak építéséhez, ha több millió vakcinát akarnak eljuttatni az olaszokhoz.

Egyesült Államok

Los Angelesben már ki is választották azt a kórházat, ahonnan majd szétosztják vakcinákat. A Cedars-Sinai kórház egy kutatóközpont, melynek így van ultra hideg hűtője.

Ausztrália

A legnépesebb ausztrál államban, Új-Dél-Wales-ben közben enyhítettek a koronavírus miatt bevezetett intézkedéseken, miután három hete nem regisztráltak helyi fertőzéseket.

Japán

Japánban gyémántokkal és gyöngyökkel kirakott szájmaszkokkal igyekszik kedveskedni az igényesebb vevőknek egy internetes cég. Úgy gondolják, hogy a kézzel gyártott maszkok bizonyosan felvidítják majd a járványba belefáradt tulajdonosokat. Egy-egy szájmaszk átlagban egymillió jenbe, átszámítva mintegy hárommillió forintba kerül.

A második hullám kezdete óta most haltak meg a legtöbben Spanyolországban

 

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink