Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-11-25 17:49:00

Meghalt Diego Maradona

Hatvanéves korában szerdán elhunyt Diego Maradona, minden idők egyik legjobb futballistája - jelentette be az egykori argentin klasszis jogi képviselője. A világbajnok labdarúgó a hónap elején agyműtéten esett át, ugyanakkor halálát szívroham okozta.

A világbajnok labdarúgó a hónap elején agyműtéten esett át, ugyanakkor halálát szívroham okozta.

A Boca Juniors, a Barcelona és a Napoli legendája 1986-ban világbajnoki címre vezette az argentin válogatottat, ám 1997-es visszavonulása óta egészségi problémákkal küszködött.

Maradona 1960-ban született Lanúsban, és minden idők egyik labdarúgója lett. Pályafutása során olyan csapatokban játszott, mint a Boca Juniors, a Barcelona és a Napoli. Az argentin és az olasz csapattal bajnoki címet is nyert, a nápolyiakkal 1989-ben az UEFA Kupában is győzött.

91-szer lépett pályára az argentin válogatottban, amelyet 1986-ban világbajnoki aranyéremig vezetett. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) Pelével együtt az évszázad labdarúgójának választotta.

Visszavonulása után edzősködött is, volt az argentin válogatott szövetségi kapitánya, haláláig a Gimnasia La Plata vezetőedzője volt.

60 éves korában meghalt Diego Maradona, legendás focista

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink