Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-11-25 05:20:00

Ingyenes és gyors koronavírus-tesztelési programot indítottak Zágrábban

Szlovéniában és Horvátországban is egyre több a koronavírus-fertőzés miatt kórházi kezelésre szoruló beteg, ugyanakkor mindkét országban csökkent az új fertőzöttek napi száma. A brit egészségügyi minisztérium szerint az elmúlt egy hét során 23 százalékkal kevesebb új fertőzöttet találtak, mint egy héttel korábban.

Ingyenes és gyors koronavírus-tesztelési programot indítottak el Zágrábban, ahol naponta 12 helyszínen tudnak tesztelni.

"Szerintem enyhébb szabályokat kellene bevezetni, és mindannyiunknak felelősségteljesen kell viselkedni. Azok akik elkapták a fertőzést tartsák be az előírásokat, de az élet nem állhat le egy vírus miatt" – mondta egy helyi lakos.

Az Egyesült Királyságban enyhítik a járvány miatt bevezetett szigorú szabályokat, azokban az országrészekben amelyek nem a legmagasabb szintű koronavírus-készenléti fokozat hatálya alatt lesznek . Megnyithatnak az üzletek, edzőtermek és szépségszalonok, és lehet istentiszteletet, esküvőt és sporteseményeket is tartani.

"Jövő hét szerdától a lakosok bármilyen okból elhagyhatják az otthonukat és találkozhatnak másokkal, amíg betartják a hat-fős szabályt. De ésszerű elővigyázatosság nélkül a járvány a téli hónapokban és az új évkor ismét elharapódzhat" – jelentette ki a brit miniszterelnök.

Az Európai Unió szerdán új szerződés megkötéséről szóló megállapodást hagy jóvá a Moderna amerikai biotechnológiai vállalat koronavírus elleni vakcinájának beszerzésére – ezt jelentette be az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben.

A múlt héthez képes 32%-al megnőtt koronavírus szövődményei miatt elhunytak száma az Egyesült Államokban. Itt csaknem 1500-an vesztették életüket. Több államban szigorú korlátozásokat vezettek be a járvány megfékezésére.

A kaliforniai kormányzó nyilvánosan kért bocsánatot, amiért megszegte a saját maga által bevezetett előírásokat és távolságtartás és maszk nélkül vett részt egy vacsora-partin.

Az orosz hatóságok szerint a koronavírus-elleni Szputnyik vakcina kevesebb mint 20 dollárba, azaz 6 ezer forint körüli összegbe fog majd kerülni. Az országban több mint 24 ezer új fertőzöttet regisztráltak.

Húsz dollárba fog kerülni az orosz vakcina

 

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink