Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-11-24 07:09:00

George Clooney szerint "az orbáni propagandagépezet hazudik"

George Clooney-t a 24.hu kereste meg azzal kapcsolatban, mit gondol arról, hogy a kormányoldal szerint Soros György áll a színész nemrégiben tett kijelentései mögött.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Geroge Clooney egy interjúban a világban tapasztalható dühről és gyűlöletről beszélve Magyarországot és Orbán Viktort is felhozta példának.

A 24.hu most sajtósán keresztül kereste meg a színészt, hogy megtudják, mit gondol arról, a kormányoldal szerint Soros György áll a színész kijelentései mögött. Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője a köztévének (mely szerint egyébként Geroge Clooney „közismerten jó barátja a Soros-családnak”) a témával kapcsolatban azt nyilatkozta: „Soros György és Magyarország kormánya között a bevándorlás kapcsán évek óta vita áll fenn, ezért Soros György minden olyan lehetőséget felhasznál, amellyel a magyar kormányt támadhatja. Elég elkeserítő, hogy vannak olyan szereplők, akár politikától mentes szereplők, akik Sorosnak az ilyen politikai szándékát végrehajtják” – idézi fel a portál.

„Nem számítok arra, hogy ez a válasz megjelenik majd a magyar híroldalak többségén, mert azokat az Orbán-rezsim vagy közeli szövetségesei birtokolják és működtetik, de így is hallatszani fog a hangom” – kezdte a színész a 24.hu-nak adott válaszát.

George Coolney a portálnak azt is elárulta, hogy csak egyszer találkozott Soros Györggyel, egy menekültválságról szóló ENSZ-találkozón, ahol az Egyesült Államok elnöke is részt vett. Ahogy fiával is csak egyszer, egy davosi eseményen találkozott. Állítása szerin ezen kívül nem kommunikált Soros Györggyel, „tehát

az Orbán-propagandagépezet hazudik, pont”

 – fogalmazott.

A színész szerint egyébként a Soros család azzal, hogy szegények és menedékkérők oktatását támogatja, illetve jogi segítséget nyújt nekik, hatalmas jót tesz a világnak. „Orbán úr is így érezte, amikor 1989-ben Soros úr támogatta a nagy-britanniai tanulmányait” – idézi a színész szavait a portál. „A kormánya pedig ugyancsak dollármilliókat kapott Sorostól a régi szép időkben, amikor Orbán Viktor a kommunizmus ellen harcolt” – tette hozzá a színész, aki saját bevallása szerint szégyellte volna magát, ha nem vették volna fel, ahogy felszólal „egy autoriter rezsim ellen”. Clooney szerin ugyanis az Orbán-rendszert „a szabad sajtó elhallgattatása, egyes szektorok drákói megadóztatása, a jogfosztottak démonizálása, és a szélsőjobboldali extremistákra való kikacsintások” jellemzik.

A színész végezetül hozzátette: nagy szeretet van benne a magyarok iránt. Clooney az 1980-as évek elején járt először Magyarországon – amikor az még a szovjet érdekszféra része volt – ezután csak a 2000-es évek elején látogatott újra Budapestre. Ekkor a Duna-korzón sétálva azt gondolta, hogy a Szovjetunió összeomlása utáni Magyarország „tündöklő példája a demokratikus sikernek” – idézte fel a színész, majd hozzátette:

„várom azt a napot, amikor Magyarország ismét visszatér ekkori önmagához.”

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink