Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-11-23 21:41:00

Koronavírus: szigorít Észtország

Észtországban maszkviselési kötelezettséget és további járványügyi szigorításokat vezettek be hétfőn a koronavírussal fertőzöttek számának szakadatlan emelkedése miatt.

A tallinni vezetés a nap folyamán kötelező utasítássá változtatta a köztéri maszkviselésre vonatkozó eddigi javaslatot. A szabályozás november 24-én lép életbe.

Ezzel párhuzamosan az embereknek be kell tartaniuk az úgynevezett 2+2-es szabályt, vagyis legfeljebb ketten tartózkodhatnak egymás közvetlen közelében, és kétméteres távolságot kell tartaniuk másoktól.

A kormány emellett 500-ra csökkentette a szabadtéri, és 250-re, illetve rögzített ülőhelyek esetén 400-ra a beltéri rendezvények résztvevőinek számát. Szigorúbb előírások vonatkoznak a főváros, Tallinn és a környező térség lakóira.

"A korlátozások célja, hogy az élet Észtországban a lehető legteljesebb mértékben nyitott maradhasson" - hangsúlyozta Jüri Ratas miniszterelnök. Mint mondta, a fertőzöttek száma ugyanakkor továbbra is magas. Kiegészítő korlátozások nélkül túlterhelődhetne az egészségügyi ellátórendszer - tette hozzá.

Az 1,3 millió lakosú Észtországban eddig 9956 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 92-en hunytak el a kórban. A gyógyultak száma 5720.

Továbbra sem lassul a koronavírus terjedése Ukrajnában

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink