Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-11-23 20:52:00

Kétmilliárd adag koronavírus-vakcinát szállítana az UNICEF 92 rászoruló országba

Kétmilliárd adag koronavírus elleni vakcinát szállítana az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) 92 rászoruló országba.

Az UNICEF hétfői közlése a logisztikai előkészületek már zajlanak. Az oltóanyag mellé egymilliárd fecskendőt is mellékelnek majd.

"Miközben folynak a Covid-19-vakcinákra vonatkozó fejlesztések, az UNICEF fokozza erőfeszítéseit a légitársaságokkal, szállítmányozási vállalatokkal, hajózási társaságokkal és egyéb logisztikai egyesületekkel az életmentő oltóanyagok lehető leggyorsabb és biztonságos kiszállítása érdekében" - közölte Etleva Kadilli, az UNICEF ellátási részlegének igazgatója. Mint mondta, ezzel megteremtik a szükséges szállítókapacitást ehhez "a történelmi és gigászi feladathoz". Egyben hangsúlyozta: "elvárás, hogy a Covid-19-vakcinák beszerzése, szállítása és elosztása a valaha volt legnagyobb és leggyorsabban végrehajtott művelet legyen".

Az UNICEF a múlt héten egyeztetett a szállítási kapacitásokról a Pánamerikai Egészségügyi Szervezettel (PAHO), a Nemzetközi Légiközlekedési Szervezettel (IATA), valamint a nagyobb légitársaságokkal.

Az ENSZ Gyermekalapja január óta 190 millió dollár (57 milliárd forint) értékben szállított szájmaszkokat, orvosi köntösöket, lélegeztetőgépeket, illetve koronavírusteszteket rászoruló országokba.

Nem bízik az orosz vakcinában a DK

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink