Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-11-20 17:01:00

Háromszáz fát adományoz Milánónak Giorgio Armani

Egy nagy erdősítési projekt keretében 300 fát adományoz Milánó városának az olasz divatpápa, Giorgio Armani. Divatcége ezzel a zöldterületek kialakítását támogatja, a tervek szerint a városba összesen 110 ezer fát ültetnek.

A 86 éves Armani elmondta, hogy így szeretné megköszönni mindazt, amit a várostól kapott. Tervei szerint hasonló kezdeményezéseket fog támogatni Londonban, New Yorkban és Tokióban is.

Armani 2010-ben már anyagilag támogatta egy Milánó központjában lévő tér átalakítását a zöldfelület kiépítésének finanszírozásával.

"Ezek olyan konkrét kezdeményezések, amelyek emberibbé teszik a várost" - mondta Armani a Corriere della Sera című milánói napilapnak adott, pénteken megjelent interjújában.

Armani a koronavírus miatti korlátozások idejét Lombardiában tölti, a Pavia megyében lévő kis faluban, Broniban lévő nyaralójában.

"Hiányzik Milánó és a korábbi zsúfolt életem. A természet azonban itt, Broniban békét és biztonságot ad nekem. A környezet iránti elkötelezettségnek az életprogramunk részének kellene lennie" - mondta a világhírű divattervező.

Milánóban 2009-ben kezdődtek a fatelepítési projektek. Akkoriban 90 ezer fát ültettek Claudio Abbado sztárkarmester számára a városban. Ez volt ugyanis a karmester által kért  szokatlan "honorárium": ennek fejében tért vissza 2009 áprilisában 23 év után a milánói Scala élére.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink