Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-11-19 09:42:00

Messi: belefáradtam, hogy mindenért engem hibáztatnak Barcelonában

Lionel Messi, a Barcelona sztárja azt mondta, belefáradt abba, hogy minden problémáért őt teszik felelőssé a katalán labdarúgócsapatnál.

A hatszoros aranylabdás támadót legutóbb Antoine Griezmann korábbi ügynöke vádolta meg azzal, hogy nehézzé tette védence számára a barcelonai beilleszkedést. Az argentin válogatottól visszatérő támadó a repülőtéren fakadt ki az őt kérdező újságíróknak.

"Az igazat megvallva belefáradtam, hogy mindig minden problémáért én vagyok a felelős. Mindezek mellé a 15 órás repülőút után az adóhatóság emberei várnak. Őrület" - panaszkodott a 33 éves labdarúgó.

Eric Olhats, a tavaly nyáron szerződtetett Griezmann korábbi képviselője azt mondta, Messi "rémuralma" nehézzé tette a francia csatár beilleszkedését.

A Barcelona csapatkapitánya nyáron távozni akart katalán anyaegyesületétől, amelynek nagycsapatában 2004-ben mutatkozott be. Végül letett arról, hogy eligazoljon - mert nem akart jogi vitákba bonyolódni arról, hogy ki kell-e érte fizetni a 700 millió eurós kivásárlási árat -, viszont a vele (is) több kérdésben szembekerülő klubelnök, Josep Maria Bartomeu és a teljes vezérkar lemondani kényszerült október végén. Az új vezetőséget várhatóan január végén választják meg.

Messi szerződése egyébként jövő nyáron lejár, így szabadon igazolhatóvá válik, ha addig nem köt új megállapodást.

fotó: reutersFotó: Reuters

A támadó emellett a spanyol adóhatóságokkal is harcol: 2016-ban 21 hónapos börtönbüntetésre, illetve kétmillió eurós pénzbüntetésre ítélték, mert 4,2 millió dollárral megkárosította a szervezetet. Messi nem vonult börtönbe, mivel a spanyol törvények szerint büntetlen előéletűként 250 ezer eurós bírsággal megválthatta szabadságát, büntetését pedig két évre felfüggesztették.

20 év után távozik Messi a Barcelonából?

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink