Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-11-10 05:13:00

Biztató eredményeket mutat az egyik vakcina, miközben a világ számos országa vesztésre áll a vírussal szemben

Rendkívül eredményesek a Pfizer koronavírus elleni védőoltásának tesztjei. Az amerikai gyógyszergyártó bejelentette, hogy több mint kilencven százalékban hatékony volt a vakcina, komplikációk pedig egyáltalán nem alakultak ki. Közben világszerte már 50 millió fölé emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma.

Oroszország

Csendesek az orosz főváros utcái, ami nem csoda: Moszkvában minden eddiginél több, 6900 új fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt. Országosan is példa nélküli, szám szerint csaknem 22 ezer új estet találtak. Oroszország a világon az ötödik helyen áll a fertőzöttek számát tekintve.

Egyesült Államok

Az Egyesült Államok viszont, ahol már meghaladta a 10 milliót a koronavírusos esetek száma, az első helyen áll. Utah államban annyira rossz a helyzet, hogy a kormányzó rendkívüli állapotot hirdetett.

"A fertőzések száma riasztó mértékben növekszik államunkban. A kórházaink a világon a legjobbak, de nem tudják a legjobb ellátást nyújtani, ha csúcsra vannak járatva, a szakemberek pedig kimerültek" – fogalmazott a helyi kormányzó.

Átlépte az 50 milliót a világon regisztrált koronavírusos fertőzöttek száma

 

Franciaország

Franciaország egyes részein közben csökkent az új esetek száma.

"Néhány régióban, köztük a párizsiban, elkezdett lapulni a járványgörbe. Kicsit kevesebb új beteg érkezik a kórházakba, az intenzív osztályok viszont, ahol késéssel jelenik meg a lassulás, rendkívül túlterheltek" – magyarázta egy párizsi orvos.

A francia diákok viszont egyre türelmetlenebbek Párizs közelében: egy középiskola tanulói még egy rendőrautónak is nekitámadtak, tiltakozásul az ellen, hogy a kormány nem állította le a tanítást. Szerintük ugyanis óriási veszélyt jelent az egészségükre, hogy be kell járni az iskolába.

Németország

A hétvégén Lipcsében viszont a koronavírus-szkeptikusok keveredtek összetűzésbe a rendőrökkel. A német városban több ezer tüntető vonult fel, mert szerintük túl szigorúak a járványügyi intézkedések.

Közben a Pfizer gyógyszergyártó bejelentette, hogy a klinikai teszteken több mint kilencven százalékban hatékonynak bizonyult a Covid-19 elleni új vakcinájuk.

Az amerikai cég és német partnere, a BioNTech 43 és félezer személyen végezte el a védőoltás tesztjét hat országban, és egyetlen esetben sem történt semmilyen incidens. Ez az első szer, amely biztató eredményeket mutat a kísérletek utolsó fázisában.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink