Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-11-04 21:06:00

Helyszíni tudósítás: a hagyományosan republikánus Georgia államban nyerhet Biden

Georgiában sincs még végeredmény, és könnyen lehet, hogy demokrata színezetű lesz a klasszikusan republikánusnak számító déli állam. Az ATV tudósítója, Vízin Balázs a helyszínen követte az eseményeket.

Georgiában reggel hétkor nyitottak a szavazókörök, és este hétig lehetett szavazni. Az elmúlt hetekhez képest, amikor a korai szavazás lehetőségével élve órákat álltak sorban az emberek, most egyáltalán nem voltak sokan.

"Itt most nincs senki, aminek azaz oka, hogy mindenki korábban leszavazott a vírus miatt. Rekordrészvétel volt a korai szavazáson, és arra számítok, hogy nem lesz végleges eredmény ma estére, csak valószínűleg az elkövetkező napokban, vagy akár hetekben. Addig pedig az ország nagyon fel lesz kavarva, még zavargások is lehetnek emiatt - mondta egy szavazó az ATV Híradójában, aki most egy másik államban él, és több mint három órát utazott, hogy leadhassa a voksát.

A hagyományosan republikánus Georgia államban nyerhet Biden

 

Egy másik nő levélben adta le a voksát a szavazás első napján, most önkéntesként segít a szavazókörzetben.

"Valaki olyanra szavaztam, aki pozitív elmozdulást, változást tud hozni. Nagyon sok minden történik ebben az országban, nagy a megosztottság. Azt szeretném, hogy ez az ország újra Egyesült Államok legyen, együtt dolgozzunk, és haladjunk, inkább mint megosztva. Az én szavazatom ezt szolgálja" - mondta el stábunknak.

Többen aggódnak a választások kimenetele, illetve az azt követő zavargások miatt. Éppen ezért több üzlet tulajdonosa bedeszkázta a kirakatát - mondta a helyszíni tudósítónk, Vízin Balázs. 

"Ahogy mondani szokták, nem vagyunk vevők a gyűlöletre, viszont az üzletnek mennie kell a családunk és a városunk boldogulása miatt. Ezért jobb, ha megvédjük magunkat és az üzleteinket" - nyilatkozta egy tulajdonos, aki több mint 25 éve üzemelteti a butikot.

Két nagy népességű megyében technikai okok miatt nem tudták befejezni a szavazatok összeszámlálását. Mivel ezek többnyire demokrata lakta körzetek, könnyen lehet, hogy a déli állam bekékül.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink