Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-10-30 12:41:00

Tízezrek tüntettek a francia elnök ellen Bangladesben

Több tízezren tüntettek Bangladesben pénteken azt követően, hogy az előző napi nizzai merényletre válaszul Emmanuel Macron francia elnök fogadalmat tett: megvédi országa értékeit és a vallás szabadságát.

Tízezrek tüntettek a francia elnök ellen Bangladesben

A muzulmán többségű Banglades fővárosában, Dakkában a tüntetők az utcán menetelve a francia termékek bojkottjára szólítottak fel. Az általuk vitt táblákon a "világ legnagyobb terroristájának" nevezték a francia elnököt.

Egy tüntető, Akramul Hak úgy vélekedett, hogy Macron iszlámellenességet szít. "A francia elnök nincs tisztában az iszlám erejével. A muzulmán világ nem felejti el a mondatait. A muzulmánok felkelnek és egységet mutatnak majd" - tette hozzá.

Franciaország, amely Európa legnagyobb muzulmán közösségének ad otthont, hadban áll az iszlamista ideológiával - jelentette ki a francia belügyminiszter. Gerald Damarnin szerint nagy a valószínűsége annak, hogy még hevesebb támadások történnek az országban.

Pénteken több vezető is támogatásáról biztosította Macront. Scott Morrison ausztrál kormányfő gyáva és ádáz cselekedetnek minősítette a nizzai merényletet, amit a lehető legerőteljesebben el kell ítélni. Hozzátette, hogy osztja a francia elnök által említett értékeket, amelyek mellett ki kell állni.

Narendra Modi indiai kormányfő ugyancsak szolidaritást vállalt a francia elnökkel, egyben elítélte az erőszakot.

Csütörtökön egy tunéziai férfi három emberrel végzett és többet megsebesített a nizzai Notre-Dame-bazilikában elkövetett késes merényletben.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink