Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-10-29 16:46:00

A koronavírus új mutációja terjedhet villámgyorsan Nyugat-Európában

Egy friss kutatás arra mutatott rá, hogy a koronavírus új, eredetileg spanyol mezőgazdasági munkásoktól eredő mutációja terjedt el: a briteknél például tízből nyolc betegnél már ez a variáns okozza a tüneteket.

A Portfolio szemlézte a Financial Times cikkét, miszerint az új mutáció minden eddiginél gyorsabban terjed. Továbbá arra jutottak a kutatók, hogy a nyáron érvényben volt korlátozások nem voltak elegendőek, hogy megfékezzék a világjárványt. Azok vihették tovább a 20A.EU1-nek elnevezett variánst, akik Spanyolországban nyaralhattak. 

A közzétett publikációban szereplő variáns tehát Spanyolország észak-keleti részéből indult júniusban és hamar elterjedt a helyi lakosság körében. A kutatásban résztvevő egyik professzor szerint a mostani európai vírusminták azt mutatják, hogy ez a mutáció terjedt el a kontinensen - írja a lap. 

A tanulmány szerint a mutáció felel az Egyesül Királyság és Spanyolország fertőzöttjeinek nyolcvan, Írország eseteinek hatvan, és a francia, illetve a svájci betegek negyven százalékáért.

Már itthon is vannak olyanok, akiket másodszor fertőzött meg a koronavírus

 

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink