Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-10-26 10:34:00

A halálesetek ellenére folytatódik az influenza elleni oltókampány Dél-Koreában

Dél-Koreában folytatják az influenza elleni országos oltókampányt annak ellenére, hogy többtucatnyi beoltott meghalt, ugyanis nem találtak összefüggést a halálesetek és a vakcina közt - jelentették be hétfőn az ázsiai ország járványügyi hatóságai. Közben ismét megugrott az új koronavírus-fertőzöttek száma.

A dél-koreai orvosi kamara a múlt héten azt javasolta, hogy a kormány egy hétre függessze fel az influenza elleni oltókampányt, mert a megelőző napokban többtucatnyian meghaltak a vakcina beadása után. Csoj Dae Zip kamarai elnök csütörtökön azt mondta: nem lenne szabad több embert beoltani, amíg a kormány meg nem győződik az oltóanyag biztonságosságáról.

Hétfőig 59 ilyen ember vesztette életét.

Eközben az országban a regisztrált koronavírus-fertőzöttek napi növekménye ismét 100 fölé emelkedett, annak ellenére, hogy a hét végén kevesebb tesztet végeztek el, mint korábban. Hétfőre virradóan 119 új igazolt fertőzöttet jelentettek, ez jelentős többletet jelent a vasárnapi 61, illetve a szombati 77 regisztrált esethez képest.

Egyre több új góc alakul ki, elsősorban ápoló intézményekben és összejöveteleken.

A koronavírus-járvány kitörése óta az országból mindezidáig összesen 25 955 fertőzöttet jelentettek.

A szöuli kormány mintegy 19 millió embert szeretne beoltatni az influenza elleni ingyenes vakcinával az ikerjárvány elkerülése érdekében, egészségügyi szakértők ugyanis attól tartanak, hogy a tél közeledtével a koronavírus-járvány mellé influenzajárvány is társul.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink